“Onze wensen en eisen zijn vast niet reëel”, dacht Kim van de Wouw, directeur-bestuurder van NOVA medisch kindcentrum in Moergestel. “We zochten een ervaren voorzitter voor onze jonge Raad van Commissarissen. Via Zoek + Vind is dat gelukt."  

“Kinderen met een zorgvraag mogen bij ons kind zijn. In een kleinschalige, huiselijke omgeving bieden we opvang met verpleging, verzorging en individuele begeleiding. En indien nodig: extra ondersteuning voor het gezin”, vertelt Kim van de Wouw, oprichter en directeur-bestuurder van NOVA medisch kindcentrum in Moergestel.

Zoek + Vind

NOVA medisch kindcentrum is een jonge organisatie. Drie nieuwe leden begonnen een Raad van Commissarissen. “De samenstelling – met drie onervaren leden – bleek niet ideaal. Het vergaderen en nemen van beslissingen ging langzaam en inefficiënt.” Kim wilde daar verandering in brengen, en besloot op zoek te gaan naar een ervaren voorzitter ter vervanging van een van de leden. Ze plaatste de vacature op de website van NOVA medisch kindcentrum en deelde deze via sociale media. “Als we nieuw personeel zoeken, krijgen we altijd veel reacties, maar deze vacature leverde weinig op. De NVTZ raadde ons daarom Zoek + Vind aan.”

Het eerste gesprek met Gerben van der Werf verliep erg fijn. “Hij vroeg welke eigenschappen, kwaliteiten en kennis we in een voorzitter zochten. We vragen veel te veel, dacht ik nog. Iemand met ervaring in de zorg, die financieel onderlegd is én al eerder voorzitter is geweest in een Raad van Commissarissen. Onze eisen en wensen zijn vast niet reëel. Maar Gerben vroeg door, en kwam met kenmerken waar we zelf nog niet aan hadden gedacht.”

Passende matches

Op basis van dit gesprek en ervaring met gelijksoortige organisaties stelde Gerben een lijst met kenmerken op. Dit zoekprofiel met ‘must haves’ en ‘nice to haves’ besprak hij met Kim en de huidige commissarissen, om zeker te weten of alles goed aansloot en ze echt niets misten. Vervolgens gebruikte Gerben het matchingsysteem om passende matches te vinden. In dit systeem staat objectieve informatie over meer dan duizend beschikbare kandidaten.

Binnen drie weken ontving Kim acht anonieme profielen van geschikte kandidaten, waaruit ze er vier selecteerde. “De gesprekken konden we snel inplannen. Echt iedereen voldeed aan de eisen en wensen. Het was nog moeilijk om een keuze te maken, maar het is gelukt! Zoek + Vind kan ik echt aanraden.”