Martijn Tubbergen, directeur Dienst Terugkeer en Vertrek, werd benoemd tot voorzitter RvC bij Cuídate, een behandelcentrum voor psychiatrische zorg in Zwolle. Hoe beviel het eerste jaar?

Cuídate is een kleinschalig behandelcentrum voor psychiatrische zorg in Zwolle, gespecialiseerd in de behandeling van eetstoornissen bij jongeren. Daarnaast behandelt Cuídate volwassenen met uiteenlopende psychische klachten. Martijn: “Het is een mooie organisatie. Ze hebben erg veel kennis en het is bijzonder dat ze met ervaringsdeskundigen werken.” 

Martijn vervult verschillende toezichthoudende functies in de zorg, welzijn en onderwijs. “Het is leuk om naast mijn dagelijkse werk ook mee te doen in andere werelden. Enerzijds leer ik daar zelf van, anderzijds kan ik mijn expertise delen.”

Bij Cuídate bevalt het tot nu toe erg goed. Martijn is zelf psycholoog en heeft therapie gegeven, waardoor ze affiniteit heeft met het werk. “Dat is belangrijk. Tenminste één RvC-lid moet begrijpen wat er op de werkvloer gebeurt, zoals je ook één RvC-lid moet hebben met verstand van financiën.”

Eerder was Martijn vooral toezichthouder voor grote stichtingen. Cuídate bestaat pas sinds een paar jaar. “Werken voor een groeiende organisatie is anders, dan werken voor een grote stichting die al staat. Het brengt groeipijnen met zich mee, maar ook innovatie."

"Ik bewonder hun houding. Cuídate is niet bezig met concurrentie, maar met de inhoud. Ze willen het allerbeste voor de cliënt. Mooi om bij te dragen aan de verdere uitbouw van dit behandelcentrum.”