Erik Schensema vond via NVTZ Zoek + Vind een nieuwe functie als RvC-lid bij Meesterwerk.

Zorgorganisatie Meesterwerk biedt in Zwolle hulp aan mensen die vastlopen bij het vinden van een veilige woonplek, een fijne dagbesteding, opleiding of werkplek. In zorgarrangementen worden 24-uurs (ambulante) begeleiding, leer-werktrajecten en individuele behandeling gecombineerd tot een traject op maat. De doelgroep bestaat uit mensen met een licht verstandelijke beperking, psychiatrische stoornis, verslavings- en/of geldproblemen.

Erik is bekend met de doelgroep. Eerder was hij namelijk directeur in de verslavingszorg en directeur van een grote GGZ-instelling. “Het zijn niet de makkelijkste cliënten. Zorgverlening is complex en dat geldt ook voor de verantwoording richting gemeenten, subsidieverstrekkers en zorgverzekeraars.”

Op een post-HBO Bedrijfskundig Zorgmanagement doceert Erik twee specifieke modules: zorgmarketing, kwaliteit en klantgerichtheid en zorglogistiek. “Op basis van die expertise denk ik onder andere mee over hoe Meesterwerk zich profileert.” Toch focust hij binnen deze RvC niet op bedrijfsvoering, maar houdt hij zich vooral bezig met de kwaliteit van zorg en innovaties.

De organisatie is sterk in ontwikkeling. Hoe kijk je naar innovaties en hoe voer je een goed personeelsbeleid gezien de huidige arbeidsmarkt? Over die vraagstukken gaat Erik zich buigen. “Meesterwerk heeft een wat rebels karakter, de organisatie pioniert en is tegendraads. Ze durven buiten de kaders te denken en te handelen, in het belang van cliënten. Naast de interessante doelgroep spreekt mij dat wel aan.”